top of page

Počasí na Bali

Ohledně počasí na Bali pro nás určitě platí, že je tu po celý rok krásně. Vzhledem k tomu, že se Bali nachází jen kousek od rovníku, teploty jsou tu po celý rok téměř stálé. Ovšem samotný ráz počasí dokáže být dosti nevypočitatelný, zvláště když cestujete od oceánu do vnitrozemí a dál na sever do hor. Tam, speciálně při jízdě na skútru, rozdíl poznáte, a to hlavně teplotní. Někdy nám i zaprší, ale vzhledem k tomu, že máme mraky zkušeností, tak víme, jaká je vhodná výbava každého správného Balijce a nemusíte se bát, že bychom si to neužili i tak.



Co se týče období dešťů, nedá se úplně s určitostí říct, na který měsíc připadne a jestli vůbec. Spíše bychom řekli, že počasí na Bali je velmi nevyzpytatelné a nelze ho předpovědět ani den dopředu. Ovšem jak jsme již zmínili, teploty jsou tu relativně stálé, a to kolem 29 stupňů Celsia. Oficiálně by období dešťů mělo být od ledna do března, ale neznamená to, že prší celý den a už vůbec ne, že každý den. Tenhle článek píšu v lednu a za poslední tři týdny je tu jasno, velmi teplo a prakticky nezapršelo. V období sucha se nám zase stalo, že tu dva týdny propršelo a to velmi intenzivně každý den. Takový malý deštík je spíše příjemné osvěžení než problém. Takže se nemusíte bát, že byste měli kvůli počasí zkaženou dovolenou. Na Bali je jednoduše nádherně pořád.



S počasím jde ruku v ruce i otázka, jaké oblečení si na dovolenou vzít. Na Bali nebudete potřebovat moc věcí, naopak je vždycky lepší toho vozit méně a odvézt více (suvenýry a dárky, případně i nějaké nové kousky oblečení. Určitě využijete plavky (doporučujeme vzít vícero), letní oblečení je samozřejmost, ale přibalte si s sebou i pevnou obuv, mikinu či softshellovou bundu. Večer na skútru nebo v horách, kde je počasí méně stálé, vám může být chladněji. Pokud máme v plánu výstup na sopku při východu slunce, doporučujeme dlouhé kalhoty, kvalitní pevnou obuv a mikinu, případně i bundu. Nahoře je počasí diametrálně rozdílné, hlavně v brzkých ranních hodinách. Tolik asi k tématu počasí na Bali. Teď už si jen rezervovat termín a můžete se těšit na parádní dovolenou.



Dovolená na Bali je prostě jedno velké dobrodružství a byla by škoda ho nezažít. Rádi vám krásy Bali ukážeme na vlastní oči a naplánujeme dovolenou tak, abyste o nic nepřišli.


Více info o našich službách najdete na: www.liskynabali.com







7 zobrazení
bottom of page