top of page

UBUD

Ubud je malé spirituální městečko, které bylo dříve vesnicí. Je to jedno z nejnavštěvovanějších míst na Bali a určitě právem. Najdete zde mnoho galerií, muzeí a především vynikající restaurace, krásné butiky a úžasnou atmosféru. Ubud je známý také svým trhem, kde koupíte skutečně vše od domácích potřeb po místní typický oděv sarong.

Vynechat byste určitě neměli návštěvu Monkey Forestu, opičího pralesa, kde kromě krásné přírody uvidíte i tři svaté chrámy Dalem Agung, Permandian a Prajapati. A jak už z názvu této turisticky vyhledávané atrakce vyplývá, najdete zde několik druhů opic, které jsou na lidi zvyklé a tudíž i velmi drzé, proto občas mohou vzniknout velmi legrační situace, ale doporučujeme respektovat původní divokost těchto zvířat.

V blízkosti Ubudu naleznete nádherná rýžová políčka, která jsou zdrojem obživy místních obyvatel. Za návštěvu skutečně stojí a je fajn se jen tak toulat po kaskádovitých kopečkách, ale nezapomeňte dávat pozor, kam šlapete. Nebyli byste určitě první ani poslední, kdo si v rýžovém poli smočil nohu. Prohnat vítr ve vlasech můžete i na velkých houpačkách, které vám zaručí nejen krásné výhledy, ale postarají se i o originální fotky do rodinného alba.

Královský palác, Pura Dalem Ubud či Pura Gunung Lebah jsou chrámy, které se nachází v samém centru města a neměly by chybět v žádném cestovatelském deníku správného turisty.

Mnoho turistů jezdí do Ubudu za kulturou, a proto i tradiční tance jako Legong nebo Kecak často spojený s fire trance patří k největším lákadlům. Doporučuji navštívit místní informační centrum, kde vám podají veškeré informace o připravovaných představeních.

Jeden odstavec bych ráda věnovala i vynikajícím restauracím, které město Ubud nabízí. Vybrat si můžete mezi místní kuchyní nebo kuchyní mezinárodní. U obou si Balijci potrpí na vynikající chuť a příjemný servis je vzhledem k milé povaze místních samozřejmostí. Pokud jste vegetarián nebo vegan, i pro vás je tu kus vašeho ráje. Hodně restaurací je zaměřeno právě na zeleno a podobné žravce, organické a bio potraviny nejsou ničím výjimečným. Roztomilé a krásně dekorované restaurace, kavárničky, pekárny, to vše je pro každého člověka velmi důležité, protože je všeobecně známo, že jíme i očima. Co se týče snídaní, našla jsem zde ty nejlepší, jaké jsem kdy měla. Od zdravých smoothie, kaší, ovoce, vloček a granoly až po pořádnou nálož vajec třeba s avokádem. Nebojte se ochutnat všechno, v Ubudu to opravdu stojí za to.

Na jak to tak u mě bývá, skončila jsem zase u jídla. Tak doufám, že se brzy potkáme v Ubudu 😊


Více info o našich službách najdete na: www.liskynabali.com

Rice terrace



31 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page